Opbrengst doppenactie

Wat een geweldig mooi resultaat in 2022
€ 56.053
Daarom blijven wij inzamelpunt voor de doppen!

Alle hard plastic schroefdoppen en deksels, bijv. van frisdrank, melk of sap maar ook van tandpasta, shampoo, wasmiddel, chocopasta etc. zijn welkom bij inzamelpunten in het hele land. Van daaruit gaan de doppen en deksels naar een regionaal depot en dan naar een verwerker, die ons betaalt voor de schone doppen en deksels. Met de opbrengst ondersteunen we de opleiding van geleidehonden, assistentiehonden, buddyhonden en detectiehonden.
De verwerker vermaalt de doppen en deksels tot grove korrels (granulaat), die dan weer als grondstof dienen voor nieuwe plastic producten zoals bloempotten, pallets, speelgoed etc.
Bij een gastgezin leren de puppy’s met liefde de nodige basisvaardigheden. Als ze die basis echt goed onder de poot hebben, mogen ze door naar de grote school en maken ze kennis met hun hulpbehoevende persoon. Daarna start de specialistische opleiding tot hulphond, specifiek gericht op de hulpvraag van het toekomstige baasje. Die opleiding kost veel geld en daar sparen wij de doppen en deksels voor.