Eerlijke handel

Veel van de producten die je koopt komen niet uit Nederland. De meeste producten worden buiten Europa gemaakt: de kleding die je draagt, de schoenen waar je op loopt, de potten en pannen in de keuken, dat leuke vaasje op de vensterbank.

Eigenlijk staan we nooit stil bij de herkomst van de producten die we kopen. In de supermarkt kopen we wat we nodig hebben en in de kledingwinkel kopen we wat in de mode is. Wij vinden het heel normaal dat we precies kunnen kopen wat we willen. De makers van veel van wat wij kopen, wonen veelal in landen in ontwikkeling zoals India, Vietnam, Peru en Kenia. Landen waar de meeste mensen arm zijn en een hard leven hebben.

Wereldwinkels proberen hier iets aan te doen.

Zij zorgen ervoor dat ze wél weten waar hun producten vandaan komen en verkopen ze met zo min mogelijk tussenhandel. Ze handelen eerlijk met de makers (de producenten) en ze betalen een rechtvaardige prijs die in verhouding staat tot het werk dat ervoor wordt geleverd en waarmee de producenten een beter bestaan kunnen opbouwen.

Wereldwinkel Roden Hart&Kado is zo’n Wereldwinkel.

Wij verkopen originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen.

Met jouw aankoop help je hen daarbij. Fair bezig dus!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Duim-omhoog.jpg