Koffie, thee en chocolade.

Koffie

Wij verkopen koffie van Café de Origen.

Dit is een fairtrade koffie die niet in de gewone supermarkt te koop is. Café de Origen is een kwaliteit fairtrade koffie die wordt geproduceerd door kleine boeren. De koffie groeit o.a. op de vruchtbare berghellingen in Peru, Honduras en Ethiopie. Een melange van 80 tot 90% Arabicabonen uit deze bijzondere gebieden zorgt voor de heerlijke karakteristieke smaak.

Café de Origen is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo verkopen wij onder andere:

AROMA, een heerlijke koffiemelange met een pittig aroma. De Arabica bonen geven deze koffie een vol en aromatisch karakter. De Robusta bonen zorgen voor de pittige, krachtige smaak van de koffie. Lekker op elk moment van de dag.

BIOLOGISCH, Deze natuur milde koffie melange bestaat uit de allerbeste Arabica koffiebonen. De koffie is gegarandeerd 100% biologisch en geproduceerd zonder gebruik van chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De koffie heeft een vol aroma en een verfijnde afdronk.

DECAF, voordat de koffie wordt gebrand, wordt allereerst de cafeïne verwijderd. Ook zonder cafeïne behoudt deze koffie haar lekkere aroma en krachtige smaak.

Koffiekaart:

Ben je een echte liefhebber van Café de Origen en koop je de koffie altijd bij ons? Vraag dan eens naar onze koffiekaart. Als vaste koffieklant ontvang je voor elk pak koffie (250 g.) of koffiepads één stempel. Bij een volle koffiekaart krijg je een pak koffie naar keuze gratis!

Thee:

Wij verkopen thee van Fairtrade Original. Fairtrade Original werkt nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Ze komen bij hen over de vloer en ze delen kennis met elkaar. Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken zij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen.

We hebben een keur aan smaken in ons assortiment: Kies bijvoorbeeld eens voor de Biologische kruidenthee van kamille, lavendel, vanille en kaneel.

Begin mei staat de kamille in bloei. De kleine witte bloemen met gele hartjes laten een kruidige en bloemige geur uit de velden opstijgen. Pas als de bloemen genoeg zon hebben gezien en daardoor vol smaak zijn, worden ze geoogst en gedroogd. De kamille wordt verrijkt met lavendel en vanille uit het Uva gebergte op Sri Lanka. Het is deze rijkdom van smaken die je zult proeven!

Chocolade

Wij verkopen de chocolade van Tony’s Chocolonely.

Tony’s Chocolonely: Op 29 november 2005 werd officieel de eerste slaafvrije chocoladereep ter wereld op de markt gebracht onder de naam: Tony’s Chocolonely.

De cacaomassa wordt sinds 2012 rechtstreeks en tegen een goede prijs ingekocht bij cacaoboeren in Ghana en Ivoorkust waar Tony’s een lange termijn relatie mee heeft. Zo weten de boeren zeker dat zij hun cacao voor langere tijd en tegen een betere prijs kwijt kunnen en het is voor ons duidelijk waar de bonen vandaan komen.

Alle 180 grams repen zijn verdeeld in ongelijke stukjes. Probeer die maar eens eerlijk te delen! Het doel? Duidelijk maken dat de inkomsten in de chocoladewereld nog steeds ongelijk verdeeld zijn.

Een doos met alle smaken van de regenboog.

Individueel verpakte Belgische fairtrade chocolade met amandel, hazelnoot, noga, karamel, pretzel, gevriesdroogde framboos, knettersuiker, zeezout.