Kunst in de Wereldwinkel

Bijna alle beelden die wij verkopen zijn uniek en gemaakt door kunstenaars uit Zimbabwe. Vaak staat hun naam ook op  het beeld. Wij kopen deze beelden in bij Amandla.
Graag delen we hun verhaal, wie ze zijn, wat ze doen, waarom ze het doen, wat de reden is dat wij bij Amandla inkopen.

Ons bedrijf heet Amandla, dit betekent in zuidelijk Afrika “kracht, vermogen tot”.
Dit is precies wat Amandla wil zijn: mensen in hun eigen kracht laten staan en laten groeien.
Amandla doet dat door een langdurige fair trade handelsrelatie op te bouwen en te onderhouden met producenten van serpentijn beelden.

Naast continuïteit van onze onderneming, is ons eerste doel achtergestelde kunstenaars uit Zimbabwe toegang te verschaffen tot de Nederlandse markt.
Ons tweede doel is rechtstreeks te handelen met beeldhouwers om zo geen tussenhandel te hebben. De reden is dat tussenhandelaren vaak beelden voor een schijntje opkopen op momenten dat de kunstenaar financieel krap zit, bijvoorbeeld als er schoolgeld betaald moet worden. Om de afhankelijkheid van tussenhandelaren te verminderen, is het belangrijk om een constante stroom van werk te hebben. Mede om deze reden wil Amandla zo veel mogelijk sculpturen verkopen en zijn we gericht op een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Vaak worden beelden door echtparen gemaakt, waarbij de man het beeldhouwwerk doet en de vrouw de fijnere afwerking. We streven ernaar de vrouwen direct uit te betalen en niet via hun man. Het onafhankelijker maken van de kunstenaarsvrouwen is ons derde doel.
Wij laten ons leiden door de tien fair trade principes van de World Fair Trade Organisation.

Klik op deze link om een selectie van onze beelden te bekijken.