Koffie

We hebben in onze Wereldwinkel …..Café de Origen.
Een fairtrade koffie die niet in de gewone supermarkt te koop is.


Café de Origen is een kwaliteit fair trade koffie geproduceerd door kleine boeren. De koffie groeit o.a. op de vruchtbare berghellingen in Peru, Honduras en Ethiopie.

 

Een melange van 80 tot 90% Arabicabonen uit deze bijzondere gebieden zorgt voor de heerlijke karakteristieke smaak van Café de Origen.

Café de Origen wordt gebrand door Neuteboom koffiebranders, één van de pioniers op het gebied van fair trade koffie. Als zij nieuwe koffie melanges maken, hebben ze maar één doel: een unieke en onderscheidende smaak maken. Hun branders zijn continue in de weer om de melanges perfect te houden, zodat u altijd kunt genieten van een heerlijke smaak.

Cafe d Origin - koffiecooperatiesVoor Café de Origen betrekt Neuteboom onder andere koffie uit Peru, Ethiopië en Honduras.
De drie deelnemende coöperaties uit deze landen leveren hoge kwaliteit koffiebonen die zowel fair trade als biologisch geteeld zijn. De coöperaties Central de Cooperativas Cafetaleras de Honduras (CCCH, Honduras), Cepicafe (Peru) en Oromia Coffee Farmers Cooperative Union (OCFCU, Ethiopië) hebben samen een totaal van 31.600 leden.  Deze leden zijn kleine koffieboeren, vaak families, die in bosrijke gebieden wonen en daar op duurzame wijze de bonen telen.  De deelnemende coöperaties werden geselecteerd uit het programma Progreso van de Green Development Foundation. In dit programma, waarin elf coöperaties uit zeven landen betrokken zijn, werd een keuze gemaakt uit coöperaties die voldeden aan strenge criteria.

Cafe d Origin - logo

Groene energie.
Café de Origen is niet alleen onder de voorwaarden van het Max Havelaar keurmerk ingekocht. Ook de productie is zo duurzaam mogelijk. Koffie branden en verpakken kost energie die CO2-uitstoot veroorzaakt. Daarom gebruikt Neuteboom groene stroom en (uniek!) als eerste koffiebrander in Nederland biologisch opgewekt gas. Groen Gas is de verzamelnaam voor gas dat vrijkomt bij vergisting van organisch materiaal.  Biogas wordt geproduceerd in vergistingsinstallaties en stortgas ontstaat in stortplaatsen bij de afbraak van organisch afval. Het winnen van stortgas is tevens een belangrijke milieumaatregel, omdat het voorkomt dat methaan als broeikasgas in de atmosfeer komt.

De koffie wordt rechtstreeks door Neuteboom koffiebranders uit Almelo ingekocht bij de koffieboeren.

Café de Origen is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo verkopen wij onder andere:

AROMA, een heerlijke koffiemelange met een pittig aroma. De Arabica bonen geven deze koffie een vol en aromatisch karakter. De Robusta bonen zorgen voor de pittige, krachtige smaak van de koffie. Lekker op elk moment van de dag.

BIOLOGISCH, Deze natuurmilde koffiemelange bestaat uit de allerbeste Arabica koffiebonen. De koffie is gegarandeerd 100% biologisch en geproduceerd zonder gebruik van chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De koffie heeft een vol aroma en een verfijnde afdronk.

DECAF, voordat de koffie wordt gebrand, wordt allereerst de cafeine verwijderd. Ook zonder cafeine behoudt deze koffie haar lekkere aroma en krachtige smaak.

GOUD, Een topmelange voor de echte fijnproever. Deze selectie van hoogwaardige Arabica bonen is licht gebrand, waardoor zij verfijnd van smaak is met een aantrekkelijk aroma. Bijzonder lekker als after dinner koffie.

Dit is maar een greep uit het grote assortiment dat wij in de winkel hebben.

Koffiekaart: bent u een echte liefhebber van Café de Origen en koopt u de koffie altijd bij ons? Vraag dan eens naar onze koffiekaart. Als vaste koffieklant ontvangt u voor elk pak koffie (250 g.) of koffiepads één stempel. Bij een volle koffiekaart krijgt u een pak koffie naar keuze gratis!

Café de Origen, finest coffee from around the world!