Tassen

Wij hebben prachtige leren tassen van het merk Bagoa in ons assortiment.

Rugtas

De Bagoa tassen zijn van puur en echt leer. De tassen worden geproduceerd in de regio Radjasthan in India. De tassen zijn handgemaakt. In sommige gevallen komt er een machine aan te pas voor de stiksels. Het leer wordt handmatig, plantaardig gelooid in kleine familiebedrijven. Bagoa geeft de makers een handel in tassen, waardoor ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

De tassen worden vanuit India verzonden naar de sociale werkplaats WIJ 3.0 in Nieuwegein.  Hier worden de tassen klaargemaakt voor bestellingen.

De missie van Bagoa: Carry a better world. Waar en onder welke omstandigheden je wordt geboren, daar heb je geen invloed op. Bagoa vindt het belangrijk om mensen die met minder kansen worden geboren, te helpen. Dit doen zij in India en Nederland.

Overige tassen.

Prijs € 28,50

Rugtasjes

Voor onze kleine klantjes hebben wij schattige rugtasjes van katoen. De tasjes zijn handgemaakt in Thailand. Aan de binnenkant zit nog een extra vakje met rits.

Boodschappentassen.

We hebben een grote variatie boodschappentassen in ons assortiment. Groot, klein, kleurrijk en effen, voor ieder wat wils.

Superwaste

Sinds kort hebben we de duurzame tassen van Superwaste in de winkel.

Je kunt het bijna niet meer herkennen, maar deze stof is echt gemaakt van gerecycled plastic. Met name PET-flessen zijn uitermate geschikt voor hergebruik. Nadat de flessen op kleur geselecteerd en gereinigd zijn, worden ze vermalen tot korrels. Door de korrels te smelten kunnen er nieuwe draden worden gemaakt, die vervolgens uit elkaar worden geplozen tot gekaarde vezels en uiteindelijk samengeperst tot vilt.

Deze tas is gemaakt van gerecycled vilt van afgedankt textiel! Versleten kleding, maar ook oude poetsdoeken en beddengoed zijn zeer geschikt voor recycling. Gedeponeerd textiel in textielbakken wordt verzameld en vermalen tot vezels. Deze vezels worden samengeperst tot vilt. Mocht je tas zijn beste tijd hebben gehad, dan kun je het weer naar de textielbak brengen. Het recyclingstraject kan opnieuw beginnen, zo houden we de cirkel rond.