Ghana actie

GHANA ACTIE

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei zijn er vrijwilligers van de Ghana Werkgroep uit Roden in onze winkel.

Zij geven informatie over hun project in Sumbrungu dat in Noord-Ghana ligt en verkopen manden die door SUBWA-vrouwen zijn gemaakt.

De Ghana Werkgroep ondersteunt projecten die gericht zijn op vrouwen. Vrouwen in Noord Ghana staan over het algemeen meer open voor ontwikkeling dan mannen. Vrouwen verrichten naast de zorg voor het gezin ook het meeste werk op het land. Bovendien zijn er veel gezinnen waarin geen man aanwezig is. Het project begon met het financieren van graanmolens en een centrum voor kinderopvang, maar geleidelijk kwam het accent steeds meer te liggen op inkomen genererende activiteiten, micro kredieten en trainingen.

De vrouwen in Sumbrungu en omgeving zijn georganiseerd in SUBWA (Sumbrungu Women Business Association). De Ghana Werkgroep heeft vanaf 2006 microkredieten verstrekt aan de vrouwen van SUBWA.

Het vlechten van manden is een van de activiteiten die deze vrouwen uitvoeren. De vrouwen ontvangen een eerlijke beloning voor hun werk.

bezoek vrouwengroep; mand vlechten

De kleurige, handgeweven manden zijn typisch Ghanese gebruiksvoorwerpen. Het weven van een mand kost ongeveer een week werk.

De manden voor deze actie zijn meegenomen door studenten uit Rotterdam, waardoor er geen vervoerskosten zijn en de opbrengst rechtstreeks naar de vrouwen gaat.

 

Vrijdag van 13.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur ben je van harte welkom om meer over dit project te horen en wie weet vind u een handige mand voor uzelf of een mooi cadeau voor moederdag!

Tot dan. Wij zorgen voor koffie en thee!